- 12,5 dkg vaj felolvasztva
- 8 dkg porcukor
- 2 tojás szétválasztva
- 30 dkg liszt
- 2 kk szódabikarbóna
- 2 dl tej
- 2 evőkanál kakaópor 2 evőkanál tejben elkeverve
- tetejére 10 dkg étcsokoládé felolvasztva
A cukrot, a tojások sárgáját és a vajat jól kikeverjük. A lisztet, a szódabikarbónát és a tejet is hozzáadjuk. A tojásfehérjét habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk, majd elfelezzük a tésztát.
A kakaóport 2 evőkanál tejben kikeverjük és az egyik masszához
adjuk. Egymásba forgatjuk a kétféle tésztát, de ne keverjük össze teljesen. Egy kuglófformát kivajazunk és a tésztát beleöntjük. 180°C-on 45 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd felolvasztjuk az étcsokit kevés vajjal és bevonjuk vele a kuglófot. A receptet Évánál láttam meg először, de a neten több helyen is szerepel Cseh kuglóf néven. Sokszor készült az elmúlt hónapban nálunk ez a kuglóf, nagyon jó az állaga, puha és kiváló reggelire. Mindig bevonom csokival, nekem így jobban ízlik. Variálhatjuk aszalt gyümölccsel is akár, legutóbb áfonya került bele.
4 megjegyzés:
Szép lett nagyon!
Köszönöm! Próbáld ki te is. :)
Gyönyörű lett! :)
Puszi: Reni
Lehet..., tetszik a recept!
Megjegyzés küldése