Ads 468x60px

Pages

2014. 02. 18.

Csokis kuglóf

  • 12,5 dkg vaj felolvasztva
  • 8 dkg porcukor
  • 2 tojás szétválasztva
  • 30 dkg liszt
  • 2 kk szódabikarbóna
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál kakaópor 2 evőkanál tejben elkeverve
  • tetejére 10 dkg étcsokoládé felolvasztva
A cukrot, a tojások sárgáját és a vajat jól kikeverjük. A lisztet, a szódabikarbónát és a tejet is hozzáadjuk. A tojásfehérjét habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk, majd elfelezzük a tésztát. A kakaóport 2 evőkanál tejben kikeverjük és az egyik masszához adjuk. Egymásba forgatjuk a kétféle tésztát, de ne keverjük össze teljesen. Egy kuglófformát kivajazunk és a tésztát beleöntjük. 180°C-on 45 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd felolvasztjuk az étcsokit kevés vajjal és bevonjuk vele a kuglófot. A receptet Évánál láttam meg először, de a neten több helyen is szerepel Cseh kuglóf néven. Sokszor készült az elmúlt hónapban nálunk ez a kuglóf, nagyon jó az állaga, puha és kiváló reggelire. Mindig bevonom csokival, nekem így jobban ízlik. Variálhatjuk aszalt gyümölccsel is akár, legutóbb áfonya került bele.

4 megjegyzés:

wanna írta...

Szép lett nagyon!

Borso írta...

Köszönöm! Próbáld ki te is. :)

Névtelen írta...

Gyönyörű lett! :)
Puszi: Reni

wanna írta...

Lehet..., tetszik a recept!

Megjegyzés küldése