- 25 dkg kelkáposzta felcsíkozva (egy kisebb fej)
- 1 tojás
- 1 szikkadt tönkölyzsemle beáztatva vízbe
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál tönkölyliszt
- 3-4 evőkanál zsemlemorzsa
- só, bors
- 1 kiskanál őrölt római kömény
- 1 kiskanál majoránna
A kelkáposztát sós vízben negyed óra alatt puhára főzzük. Lecsepegtetjük és
kinyomkodjuk, egészen apró darabokra vágjuk. Ezután a zúzott fokhagymával, a vízbe áztatott majd kinyomkodott zsemlével,
tojással, liszttel, fűszerekkel és zsemlemorzsával együtt jól összedolgozzuk. Lényeg, hogy egy jól formázható, de viszonylag puha masszát
kapjunk. Végül korongokat formázunk belőle és olajban kisütjük. A fasírt receptjét itt olvastam, köszönet érte. Ezúttal fokhagymás-petrezselymes újkrumplival tálaltam.
1 megjegyzés:
De jól hangzik ez a fasírt! Lehet, hogy így a lányaim is megennék a kelkáposztát?? :)
Megjegyzés küldése