Ads 468x60px

Pages

2013. 07. 08.

Kelkáposztafasírt

  • 25 dkg kelkáposzta felcsíkozva (egy kisebb fej)
  • 1 tojás
  • 1 szikkadt tönkölyzsemle beáztatva vízbe
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál tönkölyliszt
  • 3-4 evőkanál zsemlemorzsa
  • só, bors
  • 1 kiskanál őrölt római kömény
  • 1 kiskanál majoránna
A kelkáposztát sós vízben negyed óra alatt puhára főzzük. Lecsepegtetjük és kinyomkodjuk, egészen apró darabokra vágjuk. Ezután a zúzott fokhagymával, a vízbe áztatott majd kinyomkodott zsemlével, tojással, liszttel, fűszerekkel és zsemlemorzsával együtt jól összedolgozzuk. Lényeg, hogy egy jól formázható, de viszonylag puha masszát kapjunk. Végül korongokat formázunk belőle és olajban kisütjük. A fasírt receptjét itt olvastam, köszönet érte. Ezúttal fokhagymás-petrezselymes újkrumplival tálaltam.


1 megjegyzés:

teller-cake írta...

De jól hangzik ez a fasírt! Lehet, hogy így a lányaim is megennék a kelkáposztát?? :)

Megjegyzés küldése