Vakondtúrás torta
A neten sok vakondtúrás torta van fent, de a legtöbb banánnal és csokireszelékes krémmel készül, én a banán helyett meggyet használtam és a krémbe olvasztottam csokoládét, mert az ünnepelt ezeket szereti. Így a belseje a feketeerdő tortához hasonló inkább. Kisvakondot pedig marcipánból formáztam meg, van még mit gyakorolni vele, de elsőre egész jópofa lett.
belül csokis-meggyes |
- 4 tojás
- 100 g liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 kk szódabikarbóna
- 60 g cukor
- 8 evőkanál víz
Tejszínhabos krém:
- 4 dl növényi tejszín
- 150 g étcsokoládé
- fél üveg meggybefőtt
Piskótát a szokásos módon elkészítjük, majd miután kihűlt, félbevágtam és az alsó lap belsejét óvatosan kikapargattam. A felső lapot szépen elmorzsolgattam, ez lesz a vakondtúrás torta tetején. A krémhez felolvasztottam az étcsokoládét a 2 dl tejszínnel, majd 1-2 órát behűtöttem és a másik 2 dl tejszínt jól felvertem, ezután óvatosan a csokis krémhez adtam, úgy, hogy ne törjön össze a hab. A torta kikapart részébe raktam egy pici krémet és elkentem rajta, erre jöttek a meggyszemek, amiket előzőleg jól lecsepegtettem, ezután rápúpoztam a maradék csokis krémet is és legvégül az elmorzsolt piskótát szépen elegyengettem a krémen.
2 megjegyzés:
Nagyon cuki lett a vakondod!!! Meg nem mondanám, hogy első próbálkozás. És a torta is finomnak néz ki, jöhetne egy nagy szelet! Köszönöm, hogy engem is belinkeltél. :)
Aranyos vagy, köszönöm szépen! :) :) Persze, hogy belinkeltelek, hisz az volt az egyik ihletője :), csak a krémet az ünnepelt ízléséhez igazítottam.
Megjegyzés küldése